Uitneembare protheses: nieuwe esthetische concepten voor de klanten van morgen

De vooruitgang in de geneeskunde, hygiëne, voeding en op het gebied van de algemene welstand hebben geleid tot een hogere levensverwachting.  
Aan het begin van de 20ste eeuw hadden zestigjarigen gemiddeld nog 13–14 levensjaren voor zich; vandaag zijn het op de leeftijd van 60 jaar tussen de 22 jaar voor mannen en 25 voor vrouwen.  Tot 2030 zal de verdere levensverwachting van zestigjarigen tussen de 25 en 28 jaar liggen.  Wie een levensverwachting van 80 jaar en meer voor zich heeft, ziet geen reden om met 60 jaar afscheid te nemen van het leven.  

Integendeel, de houding ten aanzien van de leeftijd en dus ook de leefstijl van de oudere mensen veranderen in toenemende mate.  Dit heeft uiteraard ook invloed op hun consumptiegewoonten.

Met deze levensverwachting zijn mensen tussen 50 en 70 jaar de nieuwe Best Agers, dus mensen met een actief leven die in de toekomst kansen zien.  
Bovendien weten we dat sociale contacten en samenleven de kwaliteit van de eigen gebitverzorging verbetert.  Onder deze omstandigheden verandert ook de instelling ten aanzien van ons eigen lichaam en uiterlijk.  

Daarbij ziet men hoe mensen geleidelijk veranderen en hun uiterlijk steeds meer verjongen.

TCR Image

 

Reconstructies van gebitselementen moeten rekening houden met deze nieuwe situatie, zonder te vervallen in een stereotype Hollywood-stijl, waarbij het natuurlijke door een verkeerd, onnatuurlijk uiterlijk wordt vervangen.  

De zoektocht naar een evenwicht tussen esthetiek voor Best Agers en een natuurlijk voorkomen begint reeds bij het gebruik van de hiervoor geschikte materialen en producten.

Een prothese-element met dit concept en met stijl te ontwerpen was het uitgangspunt voor de ontwikkeling van PhysioSelect® TCR.  
Wanneer de goede werking van een prothese zijn neerslag vindt in de kwaliteit van leven, draagt de kauwstabiliteit van volledige protheses heel duidelijk bij aan de kwaliteit van leven van de patiënt.

Klik hier voor volledig document.